Læsetid: 1 min.

Oslo vil flytte Munch-museum

Kultur
28. september 2005

Der synes nu at være flertal i Oslos byråd for at flytte Munch-museet fra kvarteret Tøyen, hvor det har været gennem en længere årrække, til Vestbanen andetsteds i den norske hovedstad. Det sker, efter at partiet Venstre har skiftet mening, og der er opstået et flertal for planen sammen med Høyre og Fremskrittspartiet, skriver Aftenposten. I den nye plan skal museet med maleren Edvard Munchs fineste værker og Deichmanske bibliotek placeres på hver sin side af Nobels Fredssenter, som blev åbnet i juni. Dermed vil tre levende monumenter over norsk kultur være samlet.

Deichmanske bibliotek skal præsentere dramatikeren Henrik Ibsen og andre fremtrædende norske forfattere. Hvis planen bliver vedtaget, vil byggeriet af både museum og bibliotek begynde i 2007, og bygningerne kan indvies i 2010 eller 2011. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her