Nyhed
Læsetid: 1 min.

Reportagens nobelpris

Kultur
22. september 2005

For tredje år i træk uddeles den 15. oktober den årlige pris, Lettre Ulysses Award, for den bedste litterære reportagebog. Og efter første sortering er man nu nået frem til en finalerunde bestående af syv reportere, der er nomineret for følgende værker:

- Anonym (Irak): Bagdad brænder. En pigeblog fra Irak

- Carolin Emcke (Tyskland): Om krige. Breve til venner

- Alexander Fuller (Storbritannien): Scribbling the Cat. Rejse med en afrikansk soldat

- Abdellah Hammoudi (Marokko): En sæson i Mekka. Beretning fra en pilgrim

- William Langewiesche (USA): The Outlaw Sea. En verden af frihed, kaos og kriminalitet

- Suketu Mehta (Indien): Maksimum by. Fortabt og fundet Bombay

- Ricardo Eceda (Peru): Død i den lille Pentagon. Den hemmelige slagmark i den peruanske hær

Hovedpriserne er på samlet 100.000 euro. Lettre Ulysses Award er den eneste verdenspris for den litterære reportage, der er skabt af det litterære magasin Lettre Internationale i samarbejde med den store tyske fond Aventis og Goethe-Instituttet. Hensigten med prisen er at styrke bevidstheden om den litterære reportage i hele verden og støtte reportage-forfatterne.

Værkerne til den eftertragtede pris bliver indstillet fra hele verden. En international jury bestående af repræsentanter for verdens ni største sprogområder: arabisk, kinesisk, tysk, engelsk, fransk, hindi, portugisisk, russisk og spansk foretager den endelige udvælgelse og finder den endelige vinder. Den svenske forfatter Sven Lindqvist skal holde festtalen til prisvinderen.

De første modtagere af prisen er den russiske journalist Anna Politkovskaja for hendes bog om Tjetjenien, og sidste år den kinesiske forfatter Wu Chuanto og Chen Guidi for deres reportage om forholdene for kinesiske bønder.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her