Læsetid: 1 min.

Dansk Design Center i dyb krise

22. oktober 2005

Dansk Design Center er havnet i så alvorlige økonomiske problemer, at det ifølge centerets bestyrelsesformand, Steffen Gulmann, kan blive svært for Danmark at leve op til målsætningen om en position som en af verdens førende design-nationer, skriver dagbladet Børsen fredag. Et underskud på knap 4,5 mio. kr., som centret ifølge Børsens oplysninger forventer i 2005, bekræftes af Steffen Gulmann. Han betegner situationen som yderst uholdbar, efter at regeringen har halveret den offentlige bevilling til driften.

Dansk Design Center skal ellers fremme dansk design og være med til at realisere regeringens visioner om Danmark som en stærk design-nation. Men det kan snart blive en saga blot, mener Steffen Gulmann:

"Det eneste, vi kan gøre på sigt, er at afskedige medarbejdere med den designfaglige viden, og vi må overgå til at blive et rent udstillingshus," siger han til Børsen. ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu