Læsetid: 1 min.

Fogh advarer mod 'gidselstagning'

Kultur
5. oktober 2005

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) advarer oppositionen mod ikke at stemme for hans foreslåede ændring af tronfølgeloven. Statsministeren sagde i går i sin åbningstale til Folketinget, at det første lovforslag i den kommende samling bliver en ændring af tronfølgeloven "for at sikre fuld ligestilling mellem mænd og kvinder - også når det gælder adgangen til at overtage tronen".

Anders Fogh Rasmussen forklarede efterfølgende, at han forventer - og håber - at forslaget vil samle bred opbakning i Folketinget. Det sker efter, at Socialdemokraterne og de radikale har argumenteret for, at også grundloven skal ændres.

"Sagen er den, at man behøver ikke ændre i grundloven for at ændre i tronfølgeloven. Og jeg synes, at det er forkert at tage en kommende prins eller prinsesse som gidsel i en grundlovskamp. Regeringens opfattelse er meget klar: Man behøver ikke ændre grundloven for at ændre tronfølgeloven. Det er netop kernen i den måde, vi har valgt at gribe det an på," sagde statsministeren.ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her