Læsetid: 1 min.

Frederik Dessau: En magiker

14. oktober 2005

Nobelprismodtageren Harold Pinter er en af de største nulevende dramatikere, mener forfatter og dramaturg Frederik Dessau.

"Harold Pinter er en vidunderlig dramatiker, en af de største, jeg kan få øje på. Det er et originalt og meget oplagt valg. Da jeg hørte det tænkte jeg "Ja selvfølgelig, hvorfor har jeg ikke tænkt på det?"

Han indgik jo i det, der med et dumt ord hed de absurde. Jeg er ikke vild med de her rubriceringer, men han var den engelske repræsentant for absurdismen, som Samuel Beckett også var en del af.

Harold Pinter er en af sin tids store dramatikere, en magiker på scenen, og han er i slægt med både Becket och Chekhov. Pinter beskæftiger sig, som alle store dramatikere med de grundlæggende menneskelige foreteelser. For eksempel er identitet et meget stort tema hos ham. Han siger hvad du er, hvordan du er og hvorfor du er. Han er også meget optaget af magt og afhængighedsforhold mellem mennesker og den sproglige kommunikation. Erindring og tid det er også store temaer. Det er de rigtig store fede emner han beskæftiger sig med, og han har en fuldstændig virtuos udnyttelse af stilhed og pauser på scenen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu