Læsetid: 1 min.

SPOT på dansk musik

27. oktober 2005

Den århusianske SPOT-festival lever op til sine intentioner om at være en magnet for udlandets betydningsfulde musikkritikere og skabe opmærksomhed om dansk musik. Festivalen var tilbage i 2001 den direkte årsag til The Raveonettes' gennembrud, da den amerikanske musikjournalist David Fricke opdagede bandets tårnhøje kvaliteter under den århusianske festival, som siden har fungeret som karriere-brobygger til udlandet for en række andre danske bands. Senest har SPOT-festivalen betydet gennembrud for trekløveren Powersolo, Spleen United og Lampshade, der blev spottet af en gruppe franske journalister ved sidste års festival. Gennembruddet har indtil videre udmøntet sig i en lang række koncerter i det franske, og trekløveret går i aften på scenen i den parisiske klub Le Point Ephémère.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu