Læsetid: 1 min.

10 millioner til dansk design

8. november 2005

Dansk design skal frem i skoene og markere sig internationalt. Men efter først at have skåret i bevillingerne til Dansk Design Center med den ene hånd, giver regeringen og Dansk Folkeparti i Finansloven for 2006 nu ekstra 10 millioner kroner årligt til Dansk Design Center og øvrige designaktiviteter med den anden hånd.

Hos Dansk Handel & Service, DHS, siger chefkonsulent Jannik Schack Linnemann, at pengene kommer i 11. time. Dansk Design Center er nemlig i så alvorlige økonomiske problemer, at det ifølge centrets bestyrelsesformand, Steffen Gulmann, kan blive svært for Danmark at leve op til målsætningen om en position som en af verdens førende designnationer. Steffen Gulmann forventer et underskud på knap 4,5 millioner kroner for i år, efter at regeringen halverede den offentlige bevilling til driften.

Dansk Design Center er en selvejende institution under Økonomi- og Erhvervsministeriet og modtager årligt 12,5 millioner kroner i statsstøtte mod tidligere 24 millioner.

ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu