Nyhed
Læsetid: 1 min.

Årets bogmesse åbner i morgen

Kultur
17. november 2005

Årets store begivenhed i Bogbranchen, BogForum, åbner i morgen kl. 10 i Forum i København. Der er denne gang 650 forfatterarrangementer, hvilket er ny rekord for messen, der denne også har flere og større scener end tidligere år.

Samarbejdspartneren BG Bank uddeler kl. 10.15 sin debutant pris på 25.000 kroner, mens den store pris på 300.000 kroner uddeles søndag kl. 11 til enten Helle Helle, Janina Katz eller Bjarne Reuter.

Tue West synger, og MC Andersen rapper. Man kan afgive sin stemme på www.bgbank.dk/litteratur.

BogForum har i år sat fokus på norsk litterartur, fordi Norge har 100 årsjubilæum for sin selvstændighed. Anne Holt, Karin Fossum, Per Petterson, Jan Kjærstad og Karl Ove Knausgaard er inviteret ligesom Roger Pihl, der har skrevet en guide til Danmarks 'bjerge.' Messen er nemlig ikke kun for skønlitteratur, men for alle slags bøger. Kinesiske Juan Chang, der skrev verdenssuccesen Vilde Svaner er blandt de prominente udenlandske gæster sammen med sin mand Jon Halliday med hvem hun lige har skrevet biografien Mao - den ukendte historie. Islandske Sjón og briten Alan Hollinghurst, der fik Booker-prisen i fjor, kommer også.

I programmet, der kan læses på www.bogforum.dk, optræder så vidt forskellige danske forfattere som blandt andet Dorrit Willumsen, Poul Nyrup Rasmussen, Herbert Pundik, Ole Grünbaum, Den skaldede kok, Maise Njor, Johannes Møllehave, Nanna Lüders, Bo Lidegaard, F. P. Jac, Hanne-Vibeke Holst, Ida Jessen, Pia Juul, Benn Q. Holm, Cecilie Frøkjær, Prins Henrik, Thomas Harder, Helle Helle og Jesper Hoffmeyer.

BogForum slutter søndag aften kl. 20.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her