Læsetid: 1 min.

Cash-film skaber familie-splid

Kultur
23. november 2005

Filmen Walk the line om den afdøde musiker Johnny Cash havde amerikansk premiere i weekenden, og det har allerede skabt rod i kulissen. Johnny Cashs børn fra første ægteskab boykotter nemlig filmen, som de mener sætter deres mor, June Carter i et dårligt lys, skriver norske NRK. Men boykotten bliver ikke taget alvorligt, idet filmen med Joaquin Phoenix og Reese Witherspoon i hovedrollerne er fiktion og showbiz. Sådan lyder modargumentet fra Johnny Cashs sønner fra andet ægteskab, der også har været filmens konsulenter. Hermed blusser debatten om fakta og fiktion i biografiske film op. For grænsen mellem fakta og det fiktion udviskes, når en film af Oscar-kvalitet spilles af skuespillere, der også ligner dem, de portrætterer, skriver NRK.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her