Læsetid: 1 min.

Gamle nyheder

Kultur
10. november 2005

Aktion mod pompøs arkitektur i Sovjet

MOSKVA. Fire sovjet-arkitekter, der alle var hædret med Stalin-prisen, faldt iaftes som ofre for kampagnen mod den pompøse byggestil i Sovjetunionen. I forbindelse med et dekret fra det kommunistiske partis centralkomité og ministerraadet meddeles det, at Moskvas to kommunale chefarkitekter Chechulin og Vlassof, kan betragte sig som afskediget, og at de vil blive berøvet deres ordner og udmærkelser. Ogsaa de to landskendte arkitekter Plykof og Borotskij er blevet frataget deres udmærkelser. De byggede det store Hotel Leningrad, der med sine 28 etager og 352 værelser har skyskraber-karakter. Dette hotel bliver udsat for en sønderlemmende kritik i dekretet. For de penge, der blev brugt paa byggeriet, kunde der være bygget et hotel med 1000 værelser, hedder det.

Information, den 10. november 1955

Nordisk konkurrence om den bedste ungdomsbog 1980

Der er to vindere: det danske forfatterpar Bibi og Franz Berliners 'Seksten dage i september' og svenskeren Gunnar Helanders 'Den hvide mands støvle'. Den første handler om udsatte danske børns forsøg på at blive stærke nok til at bryde deres sociale arvs onde cirkel. Den sidste om sorte sydafrikaneres frihedskamp mod apartheid, slaveliv og politisk undertrykkelse. Fælles er de om drømmen om noget bedre, kampen og optimismen. En sådan drejning af ungdomsbogen i retning af det handlekraftige og det oprørske er et godt konkurrenceresultat.

Information, den 10. november 1980

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her