Læsetid: 1 min.

Gamle nyheder

19. november 2005

Usædvanlig svensker i Nyhavn

En svensker er kommet helskindet derfra, men med et dunkende hoved, thi en blanding af Tuborg Export, sherry og Chablis skal ikke gøre nogen glad. Tværtimod irriteres man grænseløst og ønsker alt ad helvede til. Saadan følte ialtfald Dagens Nyheter's reporter, Jan Olof Olsson, det efter en tur, som endte i en kosmisk rus, hvor Shanghais piano blev et himmelorgel og pigerne engle. (....) Dagens Nyhavn har, naar man virkelig lærer miljøet at kende, næppe den charme som tidligere tiders, mener han. Det romantiske Nyhavn, som Sigfred Pedersen skildrer, eksisterer ikke mere. Han advarer svenskerne mod at tage til Nyhavn for Katinkas skyld.

Information, den 19. november 1955

Dorrit Willumsen om sin manglende heltinde

"Jeg må skrive om de kvinder, der på en eller anden måde er inde i mig selv, og der er ingen stor, kæmpeflot heltinde", siger forfatteren Dorrit Willumsen i et interview på baggrund af sin nye, meget roste roman "Manden som påskud". Hun fortæller om kvinders tilbøjelighed til at leve i forventningen og lade manden om at handle og om deres tilbøjelighed til at bruge manden som påskud for passivitet. Ikke destro mindre bevæger de sig fremad, på deres egen langsomme måde.

Information, den 19. november 1980

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu