Læsetid: 1 min.

Høje vækstrater på bredbånd

Kultur
1. november 2005

I 121 af landets kommuner er mindst fire ud af 10 virksomheder og husstande bredbåndskunder. Topscorer er Herlev Kommune, hvor udbredelsen er på godt 75 procent, fulgt af Skanderborg med godt 70 procent. Kommunerne Dragør, Ishøj og Glostrup er alle nået over en udbredelse på 65 procent.
I bund ligger kommuner som Sydlangeland og Tranekær, hvor udbredelsen er på 20 og 15 procent. Udbredelsen er fortsat højest i Københavnsområdet, men væksten er stærkest uden for København og omegn. Således har Bornholm haft den højeste vækstrate, fulgt af Viborg og Ringkøbing amter.
»Det er meget opmuntrende, at adgangen til bredbånd stiger mest markant i de tyndest dækkede områder af Danmark. Og at der generelt er skruet op for hastigheden i bredbåndsforbindelserne,« siger videnskabsminister Helge Sander (V).

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her