Nyhed
Læsetid: 2 min.

'Så stærke Kys fra en ærbar Mund'

Ja, hvem var det egentligt, der skrev det? Informations litteraturredaktion inviterer til at dyste i den store litteraturquiz. Hvem kan genkende de 10 forfattere bag de nedenstående linier? Der er både danske og udenlandske forfattere repræsenterede i citaterne. Blandt de læsere, der gætter flest rigtige, trækker vi lod om tre flasker god rødvin
Kultur
18. november 2005

1.

"At miste magten er også at miste magtens privilegier. Det er at måtte vente på bussen, og tåle blikkene eller måske endda en lidt for kvik kommentar, Nå, så man savner ministerbilen? Eller det er at sidde i kø i morgentrafikken på Åboulevarden og høre sin efterfølger udtale sig i Radioavisen om de finanslovsforhandlinger, man selv har ført i så mange år, at man kan statens budget ned til de mest inferiøre posters kroner og øre."

A. Hanne-Vibeke Holst

B. Niels Krause-Kjær

C. Hans Scherfig

2.

Saa stærke Kys fra en ærbar

Mund.

Var Kaffen ej bleven serveret,

den unge Frøken fra

Skanderborg

vist havde sig kompromitteret.

A. Sophus Claussen

B. Johannes V. Jensen

C. Klaus Rifbjerg

3.

"Men hvad det egentlig var, folk altid greb ham for, og hvorfor de satte ham i fængsler og på sindssygehospitaler, det kunne Moosbrugger aldrig rigtig finde ud af. Længe stirrede han stift ned i gulvet og anstrengt ind i cellens hjørner; han var til mode som en, der har tabt en nøgle på gulvet. Men han kunne ikke finde den;"

A. Harald Kidde

B. Robert Musil

C. Franz Kafka

4.

"Forfatteren stræbte efter kaos, mystik, død. Det var det, der inspirerede ham. Det var de indskydelser, han levede af. Forfatteren ville se bomber eksplodere. Forfatteren ville se storslåede nederlag. Forfatteren elskede myter og legender og tilfældigheder og flammer. Forfatteren håbede, at Patrick Bateman ville komme til live igen."

A. Donald Coupland

B. Bret Easton Ellis

C. Mads Brenøe

5.

" - Hvordan er du i form, Jack? spurgte jeg ham.

- Har du set ham Walcott?

- Kun i træningslokalet.

- Ja, siger Jack. - Jeg skal vist være heldig for at klare den fyr.

- Han kan ikke ramme dig, Jack, sagde Soldier."

A. John Irving

B. Jan Sonnergaard

C. Ernst Hemingway

6.

"Men kan noget være ubequemmere og unyttigere end at gaa i lige Gader, boe i lige Huse, og have Nød med at skille det eene fra det andet?...(...)...Tvang er det! Mennesker hverken gaae, staae, sidde, ligge eller boe i lige Rad uden tvang!"

A. Jens Baggesen

B. Søren Kierkegaard

C. H. C. Andersen

7.

"Åh, alle disse prægtige unge mænd med deres fine skinnende transportable telefoner! Hvor er de dog yndige at se på når de - stolte som vandkæmmede konfirmander farer rundt over landet, altid knugende deres bip-bip'er tæt til sig, som unge forelskede i biografen, der ikke kan slippe hinandens hænder fem sekunder ad gangen."

A. Kim Larsen

B. Dan Turéll

C. Inge Eriksen

8.

Det var Gunnar der engang sagde til hende (mens de suttede oliven og ventede paa at tjeneren skulle komme med 'Ugens Menu'):

"Redningen af Danmarks jøder har vel i os danskere forstærket den fornemmelse som rumsterer i alle nationer...."

A. Herbert Pundik

B. Christian Jungersen

C. Janina Katz

9.

"Midtvejs på vores vandring gennem livet befandt jeg mig i mørke, dybe skove, forvildet fra den vej jeg burde følge. Hvor tungt og plagsomt er det sted at skildre: så vildt og ufremkommeligt at tanken genføder frygten som jeg dengang følte!"

A. Karen Blixen

B. Johannes Ewald

C. Dante Alighieri

10.

"Vi havde et fort på St. Thomas. Det ligger derovre endnu, bygget paa et lavt klippefremspring, hvor kysten oprindelig satte en fod ud i havbugten, nu afrundet af senere opfyldninger. De rødkalkede mure mørkner bag flamboyanternes røde blomster som det størknede blod i forhold til det friske."

A. I. P. Jacobsen

B. Thorkild Hansen

C. Deres Walcott

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her