Læsetid: 1 min.

Danske film i fokus ved prisfest

3. december 2005

11 nomineringer mod ikke en eneste sidste år - uanset det endelige udfald bliver dansk film endnu engang genstand for international opmærksomhed, når European Film Academy lørdag uddeler årets europæiske filmpriser ved et stort gallashow i Berlin. Priserne er blevet uddelt siden 1988 som et forsøg på at skabe en europæisk pendant til Oscar-uddelingen i USA og for at skabe større opmærksomhed omkring europæisk film.

Henning Camre, direktør for Det Danske Filminstitut, siger, at der dog mangler meget, før den europæiske prisuddeling har sikret sig en position, som kan sammenlignes med den, der tilfalder Oscar-uddelingerne. inf.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu