Læsetid: 1 min.

Gamle nyheder

31. december 2005

1956

Atter et nyt aar - en gave, en forpligtelse, en chance, en byrde - et tik eller et tak i evighedsuret, det rigtige - 31.622.400 dyrebare sekunder at bruge, at døje eller at nyde, hvilket er 86.400 mere end normalt, fordi 1956 er skudaar. Almanakken fortæller desuden, at det er et olympiadeaar, omend olympiaden skal holdes i Australien og derfor næsten lige saa godt ikke kunne holdes. Kigger man videre i almanakken, vil man opdage, at det er 350 aar siden, Chr. Firtal begyndte at bygge Rosenborg, 300 aar siden, de første pengesedler blev udstedt i Europa, 200 aar siden Mozart blev født, 100 aar siden at banen fra Roskilde til Korsør blev aabnet, og 50-aaret for Christian IXs og Henrik Ibsens død og Staunings indvalg i folketinget. (....) Gid 1956 maa blive en rynke i halvtredsernes ansigt, en tænksomhedens fure i panden eller en streg ved munden, fremkaldt af, at vi for engangs skyld har bidt tænderne sammen. o

Information, den 31. december 1955

Godt nytår

Hvem kunne ved sidste årsskifte ane de omvæltende og lykkelige begivenheder, vi nu ser tilbage på ? Ikke os i hvert fald, det indrømmer vi blankt. (...) Men vi skal vel vide at holde os i skindet. For når de nye overenskomster i kraft af lovindgrebet har nedsat arbejdstiden så betragteligt, som tilfældet er, og den nye regering nu tager initiativ til sammen med Norge, Sverige, Finland og Island at erklære Norden for atomvåbenfri zone, også i krigstid, så må vi nøjes med at vedkende os vor totale evneløshed udi spådomskunsten. Vi afstår derfor fra at sige ét ord om, hvordan det vil gå i det nye år. Bortset fra at det altså tegner lyst. el

Information, den 31. december 1980

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu