Læsetid: 1 min.

Gamle nyheder

Kultur
19. december 2005

Eisenhower i julestemning

WASHINGTON - Præsident Eisenhower, der stadig opholder sig paa sin gaard i Gettysburg, Pennsylvania, havde i aftes sin første direkte fjernsyns- og radioudsendelse efter sin sygdom. I et fredsbudskab fra det amerikanske folk til folk i andre lande sagde præsidenten, at han mente, julen i aar er "mere straalende med hensyn til løfter for fremtiden en nogen anden jul, vi har haft i de senere aar". Han fandt endog denne jul mere straalende end den sidste aar: den første jul i moderne tider, som ikke var skæmmet af krig nogentsteds paa kloden.

Information, den 19. december 1955

Nyt skuespilhus til Det Kgl., men uvist hvor

Miljømæssige hensyn og politiske realiteter er baggrunden for regeringens ønske om nu at opføre et nyt skuespilhus til Det kgl. Teater uden for Kgs. Nytorv, hvorved der sker et brud på en århundred gammel tradition med de tre kunstarter på landets nationalscene. Kulturminister Lise Østergaard fremsætter til januar lovforslag om en om- og nybygning på Gl. Scene og opførelse af et nyt skuespilhus på et egnet sted i byen og kuldkaster dermed arkitekterne Knud Holscher og Svend Axelssons vinderprojekt, der var tænkt realiseret på Nye Scenes grund.

Information, den 19. december 1980

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her