Læsetid: 1 min.

Kritik af støtte til Stones-koncert

Kultur
31. december 2005

Når Rolling Stones, Paul McCartney og Robbie Williams spiller for fulde huse i Horsens, sker det med indirekte statsstøtte. Arrangøren, Musikforeningen Eigils, har siden år 2002 været fritaget fra at betale moms af øl- og billetindtægterne, fordi den støtter lokale kulturelle aktiviteter, og har dermed sparet mindst 16 millioner kroner, som ellers ville være havnet i statskassen i form af moms

Alene på Rolling Stones-koncerten næste sommer vil staten miste godt 8 millioner kroner. Flere skatteeksperter mener, at foreningen aldrig skulle have haft momsfritagelse, da den ikke giver penge til almennyttige eller velgørende formål, som momsloven kræver.ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her