Læsetid: 4 min.

LÆSERBREVE

Kultur
17. december 2005

Hellere forfatningsmodstander

"Hellere fascister end føderalister," hed en misvisende og injurierende overskrift i Information den 14. december om JuniBevægelsens valg af gruppe i EU-Parlamentet. Det er ikke et citat fra mig. Jeg er hverken anti-føderalist eller tilhænger af at samarbejde med fascister.

Vi har sat en klar grænse i min gruppe Uafhængighed og Demokrati. Der er intet samarbejde med Haiders Frihedsparti, Le Pens Nationale front eller deres flamske søster.

Hvad Lega Nord angår, har beslutningen været entydig - og enstemmig: Enten dropper Lega Nord forbindelsen til nogle af deres unge. Eller også har de ekskluderet sig selv. De rettede ind og lavede en glimrende erklæring sammen med den svenske Juniliste.

Junilisten forhandler nu om at skifte gruppe, fordi de stiller op til det svenske rigsdagsvalg til september og ikke vil risikere støj på linjen før valget. Jeg vil fortsat have et tæt samarbejde med den svenske juniliste.

Når jeg ikke selv skifter gruppe nu, er det fordi forfatningskampen for mig er vigtigst, og her er den grønne gruppes flertal superstats-centralister.

Jeg er den eneste gruppeformand, der taler forfatningen imod ud fra nordiske demokratiske synspunkter.

De har truffet det for dem mindst ringe valg. Jeg fortsætter som formand for den mindst ringe gruppe.

Jens-Peter Bonde
MEP, Junibevægelsen

DR skulle skamme sig.

Tak til Information for at tage presseetikken op mht. DR's Magasinet Søndag og Søren Ventegodt-sagen.

Da jeg så indslaget om lægen Søren Ventegodts påståede misbrug og befamling af patienter, blev jeg rasende. Jeg blev ikke rasende på Søren Ventegodt og hans behandlingsmetoder (som jeg ikke vil forholde mig til på baggrund af det ringe indslag), men på DR. Den journalistik jeg blev præsenteret for, forargede mig i den grad. Hvad ligner det, at DR skal være med til at sælge Danmarks mest useriøse og sensationshungrende avis?

I dagene efter udsendelsen levede Ekstra Bladet højt på DR's indslag, Søren Ventegodt ("Sexlægen"/"Dr. Klam") var på forsiden som opfølgning på programmet - hvilket uden tvivl solgte en masse aviser. Hvis DR ønsker at 'afsløre' noget, bør de sende en af deres egne unge piger til lægen i stedet for at samarbejde med EB. Derudover bør DR give deres 'ofre' en fair behandling og give disse ret til at forsvare sig selv i stedet for at ligge under for presset om 'Den gode historie'. Jeg håber sandelig, at DR får strammet sig an og lavet nogle nye retningslinjer for etisk journalistik.

Manja Gyldendal
stud. mag. på Film- og medievidenskab, KU

Det 44. forslag

Så kom Velfærdskommissionens 43 forudsigelige forslag om at skære i velfærden. Det er imidlertid slet ikke nødvendigt, da samfundet aldrig har været rigere, men lad os for sjov skyld antage, at vi ikke har råd. I så fald kan det undre, at kommissionen ikke har stillet et forslag nr. 44 om at melde os ud af EU, hvilket vil give omkring 17 mia. ekstra om året til velfærd! 17 mia. er nemlig, hvad vi hvert år hælder bevidstløs i EU-kassen via kontingent og afgifter, mens vi får omkring 11 mia. den anden vej til ting, som vi mestendels aldrig selv ville støtte, hvis Folketinget bestemte. Fx går den største post til landbrugsstøtte til godsejere som Prins Joachim og Mariann Fischer-Boel, mens de mindre bønder lider under høje jordpriser og et enormt papirarbejde som følge af støtten. Hvis vi meldte os ud, så kunne vi udfase støtten til gavn for de små landmænd og ulandene.

Endvidere har Magtudredningen ved Århus Universitet påvist, at det ikke vil koste Danmark nogen synderlige handelsindtægter ved at stå uden for EU, så der er ingen ulemper, men mange fordele ved at melde os ud. Udover at få råd til at bevare efterlønnen og børnechecken, så vil vi også kunne bestemme selv, hvilket vel heller ikke er så ringe endda?

Jakob Lindblom
Folkebevægelsen Mod EU

Minister i medvind

Socialminister Eva Kjer Hansen overlevede endnu et stormvejr, fordi Dansk Folkeparti ikke har en holdning til det sociale område - og socialudvalgets formand Pia Kristensen fra DF siger også, at ministeren har redet stormen af. Hendes ko-vending gav i sidste ende medvind blandt kollegerne.

Under høringen, som Rådet for Socialt Udsatte var initiativtager til, sagde Pia Kristensen, at man ikke er fattig, hvis der kommer vand ud af vandhanen, og man får lidt at spise hver dag. De ord siger ligesom alt. Det er yderst beklageligt, når Dansk Folkeparti råber op over en socialminister, der som følge af sit partiprogram, er uden social bevidsthed, og der så ikke tages de nødvendige skridt til at skille sig af med sådan en minister. Men læser man DF's partiprogram igennem, så står der der heller intet om socialt udsatte og fattige.

Regeringen har forlængst indset, at med DF som bagland, er der frit løb i alle retninger - og det bruges flittigt. Hverken regeringspartierne eller Dansk Folkeparti tør risikere at miste regeringsmagten. Fakta er jo, at ingen anden regeringssammensætning har plads til Pia Kjærsgaards medløbere.

Ole Eriksen
Odense SØ

Sparet tryksværte

Efter at sportsjournalisten Jørgen Leth af vennerne er blevet udnævnt til den genkomne Frelser til tonerne af Händels Messias på Informations forside, må det såkaldte kulturliv her i landet vist siges at være nået et niveau, der overflødiggør enhver satirisering. Og så er den tryksværte da sparet.

Erwin Neutzsky-Wulff
forfatter

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her