Læsetid: 1 min.

MetroXpress vil ansætte journalister

Kultur
9. december 2005

Konkurrencestyrelsen afgjorde for nylig en sag mellem Ritzaus Bureau og metroXpress, hvor Ritzau havde ønsket, at gratisavisens brug af RB-telegrammer højst måtte udgøre 25 procent af hver avis. Konkurrencerådet satte grænsen ved 40 procent - hvilket dog er nok til at give gratisavisen problemer. I fagbladet Journalisten siger chefredaktøren på metroXpress, Ask Rostrup, at afgørelsen er 'stærkt kritisabel': "Det svarer til, at jeg har et fuldtidskort til DSB, men kun må køre 40 procent af tiden. Rådet mener nok, at deres afgørelse er et kompromis mellem os og Ritzau, men der er sket for mange mærkelige ting. Dette tvinger metroXpress til at tænke alternativt. I første omgang vil jeg gå ud og hyre en stribe journalister. Det glæder jeg mig til. Ved at lave en endnu bedre avis vil vi give de aviser, der har prøvet at skade os, endnu mere konkurrence."

Ritzaus Bureau ejes af de danske dagblade i fællesskab - minus metroXpress - og i ejerkredsen har der været utilfredshed med, at Ritzau i stor stil fyldte gratisavisen metroXpress, der på få år er vokset til at være det største dagblad i Danmark.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her