Læsetid: 1 min.

TV2 misbrugte sin stilling på reklamemarked

Kultur
23. december 2005

TV 2 har udnyttet og misbrugt sin dominerende stilling på tv-markedet for landsdækkende reklamer til at presse sine konkurrenter TV3 og TV Danmark. Sådan lyder det fra Konkurrencerådet, der onsdag traf en længe ventet afgørelse i en sag om TV 2's rabatordninger for reklamekunder.

"TV 2 har et hav af rabatter, men den største er et årsaftalesystem, hvor kunderne får større rabat, jo større årsindkøbet af reklamer er," siger direktøren i Konkurrencestyrelsen, Finn Lauritzen. Konkurrencerådet, der efter styrelsens behandling har truffet beslutning i sagen, mener, at problemet med årsrabatten er, at den tilskynder annoncører til at samle deres køb hos TV 2 og dermed forvrides konkurrencen på markedet. Det går ud over TV3 og TV Danmark, som har klaget over TV 2's praksis. Hos TV 2 vækker forbuddet mod årsrabatten forundring, fordi den ifølge salgs- og marketingsdirektør for TV 2 Reklame, Flemming Rasmussen er gængs praksis over for annoncører hos alle medier nationalt såvel som internationalt. Næste skridt for TV 2 er en ankesag. "Konkurrenceankenævnet har tidligere underkendt rådet i en tilsvarende afgørelse, men nu forsøger rådet at stoppe os igen. Så vi anker, som vi har gjort før," siger Flemming Rasmussen. /ritzau/

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her