Nyhed
Læsetid: 1 min.

Antikken i Europa

Kultur
5. januar 2006

I dag betragter vi antikken som stivnet tradition, en forbigangen fortid. Men antikken har ikke altid kun fungeret som udtryk for det etablerede. Den har inspireret generationer af europæere, fordi den repræsenterede noget fremmedartet og genstridigt i deres univers. Den antikke erfaring har modsagt mange efterfølgende tidsaldres forestillinger. På den måde kom den til at virke som en kreativt, udfordrende og inspirerende kraft i europæisk kultur.
Den udfordrede europæerne ved at vise, at det velkendte kunne tænkes anderledes. Alt det kan man læse om i bogen Fremmed og moderne, der lige er udkommet på Aarhus Universitetsforlag. Bogen har undertitlen Glimt af antikken i Europa, og er redigeret af Peter Fibiger Andersen. Inf.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her