Nyhed
Læsetid: 1 min.

Film om Henrik Stangerup

Kultur
12. januar 2006

Fredag den 27. januar vil der være Danmarks-premiere på Ole Roos’ nye film At skrive eller dø om en af det 20. århundredes største danske forfattere, Henrik Stangerup.
Filmen beskrives som et kærligt, mystisk og krasbørstigt værk om vennen, forfatteren, debattøren og filminstruktøren Henrik Stangerup, der døde i 1998. Henrik Stangerup var kostskolekammerater med blandt andre tidligere udenrigsminister Niels Helveg Pedersen, Johannes Møllehave og Ulf Pilgård, der alle medvirker i filmen. Desuden medvirker også vennerne fra hans perioder i Paris: Ole Michelsen og Torben Krogh samt Stangerups mangeårige ven og litterære eksekutor professor Hans Hertel.
Filmen er en rejse gennem Stangerups omskiftelige, vanskelige og produktive liv. Med glimt fra et ambitiøst men kæligt barndomshjem – fra ægteskaberne med skuespilleren Lotte Tarp og billedkunstneren Susanne Krage og venskaberne med bl.a. forfatterinden Elsa Gress og journalisten Monica Ritterband. I dag – syv år efter sin død – kan Henrik Stangerup fortsat rejse vigtige spørgsmål om kultur- og værdidebat i Danmark, hvor man »går efter manden, ikke bolden og dermed skaber en atmosfære af frygt«. Inf

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her