Læsetid: 1 min.

GAMLE NYHEDER

Kultur
3. januar 2006

Frankrigs fald

For Frankrigs venner og allierede er resultatet af valget til nationalforsamlingen i gaar dybt deprimerende. Det vil ganske vist ikke komme overraskende for nogen i Frankrig, at kommunisterne vandt et betydeligt antal mandater. Det ville de have gjort, selv med et betydeligt stemmetab, fordi de paa grund af valgloven blev saa kraftigt forfordelt i 1951. Endnu mere overraskende er det, at den vulgære demagog Pierre Poujade har kunnet vinde saa mange tilhængere. Fascismen, 'bagbutiksfascismen', som Francois Mitterand kaldte Poujades bevægelse, er nu en faktor, man med alvor maa regne med i Frankrig. Information, den 3. januar 1956

Seriøsitet på Svanholm Gods, Hornsherred, Sjælland

er hjemstedet for Danmarks mest omfattende eksperiment med kollektiv produktion i stor skala. Knap hundrede voksne og halvtreds børn har overtaget det smukke gods for at forsøge sig med en anden slags landbrug og håndværk, en anden slags liv. Tor Nørretranders og Kalle Høver beretter i tekst og billeder om seriøsitet, hårdt arbejde og glade børn. Et gods, hvor den halvdel af de voksne, der er udearbejdende, betaler det meste af deres løn til kollektivets renter og afdrag, men til gengæld får de en gevinst, der hedder virkelighed -et gennemskueligt produktionsliv præget af varme sociale forbindelser og giftfrie grøntsager.Information, den 3. januar 1981

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her