Læsetid: 1 min.

GAMLE NYHEDER

Kultur
17. januar 2006

En frihedsdag

Over 500 organisationer i 40 lande fejrer i dag mindet om Benjamin Franklin, der "rev lynet fra himlen og sceptret fra Tyrannerne". Han, som fødtes i den britiske koloniby Boston i dag for 250 aar siden, og som 84 aar efter døde i den amerikanske uafhængighedserklærings by Philadelphia efter at have set Fristaterne blive skabt og begynde at forme sig til USA. For amerikanerne er han en frihedshelt, for europæerne en af demokratiets skabere, hvis indflydelse paa personer og begivenheder i 'de gamle lande' ikke undervurderes.(...) Det kan ikke betvivles, at verden ogsaa i dag tæller mennesker med samme hjernekapacitet som Franklins. Er det hjerterne, som er ringere ? Information, den 17. januar 1956

Tvang og tøjdyr i Hanstholm

I The New York Times er Hanstholm blevet kendt som kommunen, der har afskaffet arbejdsløsheden ved at reparere fiskekasser og producere tøjdyr, men blandt deltagerne i den vestjyske havnebys beskæftigelsesprojekter er begejstringen begrænset. Projektleder, tømrer Jens Otto Christensen: "Vi skal ikke ende der, hvor de arbejdsløse sættes til at rense de kommunale vandpytter".

Information, den 17.-18. januar 1981

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her