Læsetid: 1 min.

Golden Globe-prisuddeling

Kultur
18. januar 2006

The Hollywood Foreign Press Association - sammenslutningen af udenlandske journalister i filmbyen - uddelte mandag sine årlige Golden Globes, og de siges at være en glimrende strømpil i forhold til Oscar-statuetterne, som uddeles den 5. marts.

Det er derfor værd at notere sig, at Ang Lees Brokeback Mountain vandt en Golden Globe for bedste drama, mens Johnny Cash-biografifilmen Walk the Line blev kåret som årets bedste i kategorien musical eller komedie.

Philip Seymour Hoffmann fik fortjent en pris for sin hovedrolle i dramaet Capote, der handler om den amerikanske forfatter Truman Capote. Joaquin Phoenix blev lige så fortjent belønnet for sin hovedrolle i Walk the Line, mens Reese Witherspoon, der spiller Cashs kone i samme film, leverede årets kvindelige præstation i en musical eller komedie.

George Clooney fik en Golden Globe for birollen som livstræt CIA-agent i Syriana, mens Rachel Weisz fik én for sin præstation i Le Carré-filmatiseringen Den standhaftige gartner. Både Syriana, Truman og Walk the Line får snart dansk premiere.

www.hfpa.org

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her