Nyhed
Læsetid: 1 min.

Henrik Ibsen-år

Kultur
5. januar 2006

I år er det 100 år siden den store norske forfatter Henrik Ibsen døde. Ibsen-året bliver indviet med en stor international gallaforestilling på Oslo Rådhus den 14. januar med en forestilling, der fokuserer på Ibsen som inspirator for kunstnere inden for teater, film, billedkunst, dans og musik. Blandt andet vises Hedda Gabler som opera fra Shanghai, balletten Gengangere fra Royal Opera House i London, Peer Gynt fremført af stand-up-komikere, rappere og tryllekunstner fra Betty Nansen Teater i København. En række kvindelige stjerne, som har fortolket Ibsen, får Ibsen Centennial Award. Det drejer sig om: Bibi Andersson, Isabelle Huppert, Glenda Jackson, Ghita Nørby, Vanessa Redgrave og Angela Winkler.

Prisen uddeles af norske mandlige skuespillere, som alle har spillet med i den legendariske Peer Gynt. Man kan læse mere om Ibsen-året på: www.norge.se/ibsen Inf

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her