Læsetid: 1 min.

Sigtet havde over 500 kunstskatte

Kultur
17. januar 2006

Antallet af antikke præ-colombianske kunstgenstande, som en hælerisigtet mand gemte i Lyngby, er nu blevet opgjort til over 500. Kriminalpolitiet oplyste i weekenden, at der var over 100 genstande, men det tal er steget en del efter politiets gennemgang af samlingen. En 53-årig mand er sigtet for hæleri i sagen, og kriminalinspektør Karl Erik Agerbo forventer ikke, at flere sigtes i sagen.

"Manden har selv forklaret, at han købte alle kunstgenstandene, mens han boede i Peru. Det kan jo sagtens være rigtigt, og vi kan ikke udelukke, at manden handlede i god tro", siger kriminalinspektør Agerbo. Kriminalpolitiet vil nu få undersøgt, om nogle af dem er efterlyst som stjålne. De stammer hovedsageligt fra Inka-riget fra år 100 til omkring 1400. Værdien skønnes at være på mellem to og 10 mio. kr. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her