Læsetid: 1 min.

'Skys afløser skal have klar profil'

Kultur
28. januar 2006

Socialdemokraternes kulturordfører Mogens Jensen opfordrer nu kulturminister Brian Mikkelsen til at nedtone de økonomiske krav til den nye landsdækkende radiokanal i Danmark, der skal efterfølge Sky Radio.

I stedet skal kulturministeren bruge krudtet på at stille krav om en helt særlig og skarp indholdsprofil for den nye radiokanal, så den kommer til at adskille sig fra de nuværende P3, P4 og radio 100 FM.

"Mange potentielle radiolyttere er stationsløse i det aktuelle radiolandskab. Især på musikfladen er der et tomrum, hvor kvalitetsbevidste musikbrugere ikke har noget sted at gå hen. Samtidig er det en købestærk gruppe, og derfor er det oplagt at rette den nye kommercielle radiokanal mod disse mennesker," siger Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen.

Mogens Jensen mener, at den aldersgruppe, der falder i hullet mellem P3 og P4, har brug for et alternativ. Han foreslår en radiokanal, der understøtter dansk kvalitetsmusik og finder nye danske bands.

"Vi har en unik mulighed for at skabe en ny radio, som er kommerciel, har klangbund i befolkningen, som spiller kvalitetsmusik og leverer konkurrencedygtige nyhedsprogrammer. Kommerciel radio og kvalitet kan godt gå hånd i hånd, og det er det, Kulturministeren skal fokusere på, frem for kortsigtede indtægter til statskassen," siger Mogens Jensen. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her