Læsetid: 1 min.

DR-program om døden til tops ved verdensfestival

Kultur
23. februar 2006

Et program fra DR Undervisning, der følger en kræftsyg familiefar gennem et halvt år, røg tirsdag helt til tops ved verdens største festival for undervisnings- og videnprogrammer i Karlsruhe i Tyskland.

I konkurrence med 30 tv-programmer fra hele verden sikrede DR Undervisning sig tirsdag aften førsteprisen ved European Broadcasting Unions (EBU's) såkaldte Basel-Karlsruhe Festival, der er verdens største tv-festival for undervisnings- og vidensprogrammer. Prisen på 24.000 kroner - gik til dokumentaren Thomas' talte dage, der gennem et halvt år følger den 47-årige familiefar og falckredder Thomas' kamp mod en kræftsygdom.

I begrundelsen for at give DR prisen fremhævede juryen blandt andet, "at tilrettelæggeren har formået at behandle emnet på en meget følsom måde og tage seerne med tæt på patienten og familien - samtidig med at hun har undgået at være snagende. Udsendelsen er interessant for patienter, familier og arbejdskolleger i den samme situation, og den giver andre en mulighed for at komme bag om frygten, der er forbundet med døden," hedder det.Dokumentaren genudsendes på søndag.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her