Læsetid: 1 min.

GAMLE NYHEDER

1. februar 2006

Hvor lang tid har Israel ?

Med sovjetblokkens vaabenleverancer til Ægypten er det efter israelernes opfattelse kun et tidsspørgsmaal, hvornaar Israels arabiske nabostater vil overfalde landet. Maaske vil angrebet komme til sommer, mener man i Israel, hvis der ikke snarest bliver taget et af to eller eventuelt begge skridt fra vestmagternes side: 1. En imødekommelse af Israels anmodninger om indkøb af vaaben. 2. En fornyelse og udvidelse af vestmagtserklæringen af 1950, saaledes at det vil blive utvetydigt klart, at de vestlige stormagter vil gribe ind med væbnet magt i den nære Orient, hvis araberne angriber Israel.

Information, den 1. februar 1956

'Jeg vil ikke ændre verden, jeg er ikke idiot'

siger den italienske forfatter og journalist Oriana Fallaci i en samtale med Information. "Selvfølgelig kan intet menneske, som har lidt hjerne og sjæl i kroppen være tilfreds med verden, som den ser ud," fortsætter Fallaci, "men faren for alle former for ideologier er, at de tager udgangspunkt i den fatale fejltagelse, at man kan ændre den menneskelige natur og gøre os alle rødhårede, eller hvad de nu vil. Alle ideologier er en ren intellektuel konstruktion, der tager sit udgangspunkt i det sludder med at ændre verden. Selvfølgelig skal den gøres bedre, men det er straks en helt anden sag. Ideologier, hvilken farve de end har, gør verden værre."

Information, den 1. februar 1981

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu