Læsetid: 1 min.

GAMLE NYHEDER

Kultur
21. februar 2006

I istiden

At se til nu i februaristiden er Danmark ikke mere noget ørige, men et hvidt fastland, hvis grænsepæle er føget til, saa det umærkeligt gaar i eet med Tyskland, Norge og Sverige, der igen gaar i eet med Finland-Rusland. Hvidt land fra Esbjerg til Vladivostok. Kun Bornholm ligger endnu som en ø i en vaage, Østersøens rester. Jylland er sine steder endnu skilt fra Fyn af mørke striber Lillebælt, men nordligere gaar landet i eet med Kattegats isørken, i hvilken øerne ligger som oaser. (...) Hvis det ikke var for koldt til det, burde vi tage hatten af for de folk, som holder hele maskineriet snurrende i dette hvide land - som finder paa nye udveje, naar alle sunde er lukte.

Information, den 21. februar 1956

PAVEN - ISLAM

Pave Johannes Paul II fløj fredag til øen Mindanao i det sydlige Filippinerne, hvor han havde et møde med muslimske ledere. Muslimske partisaner har i de seneste otte år ført en blodig kamp på Mindanao og omkringliggende øer mod præsident Ferdinand Marcos regime. Urolighederne har krævet omkring 60.000 menneskeliv. Paven opfordrede muslimerne til at arbejde sammen med de kristne om at skabe en harmonisk fremtid for Filippinerne, der er det eneste krisne land i Asien.

Information, den 21. februar 1981

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her