Læsetid: 1 min.

GAMLE NYHEDER

Kultur
20. februar 2006

Verdenspressen til 'Ungkarlenes ø'

Fejø, 'ungkarlenes ø', er nu kommet i verdenspressens søgelys, efter at det er blevet kendt, at et københavnsk rejsebureau vil arrangere bal paa øen med medbragte damer paa skuddagen i aar. Hidtil har 15 udenlandske aviser og billedblade fra Norge, Sverige og Tyskland anmeldt deres deltagelse i ballet, der skal filmes af fire filmselskaber, deriblandt Metro. Ogsa den danske presse vil i stor udstrækning lade sig repræsentere ved ungkarlefesten. Et skaar i glæden for ungkarlene bliver det dog, at antallet af baldamer paa grund af den uventede store presseinteresse, er blevet skaaret ned fra 100 til 80. Den store ekspedition starter fra København tidlig fredag aften, og bureauet oplyser, at tilbagerejsen tiltrædes tidligt lørdag morgen, 'for de af damerne, der ønsker det'.

Information, den 20. februar 1956

København kræver Kvindehuset i Gothersgade ryddet

Københavns Kommune har bedt Rødstrømpebevægelsen og Lesbisk Bevægelse om at rømme Kvindehuset i Gothersgade senest 1. marts. Kvindernes lejekontrakt udløb efter tre år den 1. februar uden at være blevet fornyet. I et brev til bevægelserne beder overborgmesterens afdeling kvinderne om at rydde op efter sig og angiver som årsag til kravet om, at de forlader huset, at man er usikker med hensyn til, om kvinderne fremover vil være i stand til at betale husleje. Den har hidtil været på 57.000 kr. om året.

Information, den 20. februar 1981

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her