Læsetid: 1 min.

Hyldest til de store

Kultur
20. februar 2006

Jesper Thilos sexet swingende og robuste saxofonspil gør sig godt i denne luftigt dansende trio uden trommeslager. I sammenspillet med Jesper Lundgaard (bas) og svenske Jan Lundgren (klaver) gøres intet forsøg på at nyformulere noget som helst. Har man været på afveje og glemt, hvad kernen i jazzmytologien handler om, er pladen en tryg havn at komme hjem til, kørende i midterrillen af den amerikanske jazztraditions melodiske mainstream. Pladen er da også en hyldest til en række af de store saxofonister, Thilo står i gæld til bl.a. Ben Webster, Zoot Sims, Gene Ammons og Paul Gonsalves. Det er en smuk hyldest, fordi musikkens sprog overbeviser. Lundgren og Lundgaard er elegante akkompagnatører, og Thilo er selv blandt de store fortolkere, intens i sit balladespil. Hør hans Webster-påvirkning på "That Lucky Old Sun". Så er ord overflødige.

Jesper Thilo: Tributes (Music Mecca)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her