Læsetid: 1 min.

Svævende meditationer

Kultur
6. februar 2006

Selvfølgelig hjælper pladetitlen med, men musikken på pianisten (og jo, romanforfatteren) Ketil Bjørnstads nye trio-cd fornemmes metaforisk næsten som et åløb af rislende, klukkende eller bare stille skummende vande. Man kan gisne om Bjørnstads naturromantiske persona med tråde til musikalsk barok, impressionisme og asketisk norsk visejazz som motivet bag hans musikalske vision: Altid disse æterisk drømmende, melodiske og melankolske fokuseringer. Det kan være tungt og ensporet som på The River (1997) eller fascinerende og malende som på Grace (2001), musik til John Donne-tekster. Her er Bjørnstad i fornemt selskab med Palle Danielsson (bas) og Marilyn Mazur (perkussion). De udfolder en række musikalske meditationer med en diskret pulserende rytmik. Er man i rette humør, er det såre smukt.

Ketil Bjørnstad: Floating (Emarcy/-Universal)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her