Læsetid: 1 min.

Svend Asmussen 90 år

Kultur
28. februar 2006

Den enestående danske jazzviolinist Svend Asmussen fylder i dag 90 år. Asmussens karriere har strakt sig over mere end 70 år fra swingtiden i 1930'erne, hvor han fra starten placerede sig centralt i dansk jazz og showbizz.

Han har haft samarbejde med en lang række danske musikere foruden store udenlandske stjerner som The Mills Brothers, Josephine Baker, Fats Waller, Benny Goodman, Duke Ellington, Putte Wickman, Django Reinhardt, Stuff Smith og Herbie Hancock.

Som kreativ entertainer var Asmussen aktiv iet stort antalrevyer med musikalske gags og sketcher i 40'erne og 50'erne, hvad han også benyttede sig af med Alice Babs og Ulrik Neumann i den berømte trio Swe-Danes i begyndelsen af 1960'erne.

I de seneste år har Asmussen indspillet og optrådt med sin danske kvartet, men har dog af helbredsmæssigegrunde droslet sine musikalske aktiviteter ned.

Han udsendte sidste år sine erindringer, June Nights. Svend Asmussen hyldes bl.a. i Radio Jazz (102,9 FM) fredag den 10. marts fra kl. 21.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her