Læsetid: 1 min.

Venter forgæves

Kultur
20. februar 2006

Med al respekt for altsaxofonisten Benjamin Koppels skaber- og eksperimentlyst er hans saxofonspil med den spidse tone og disse karrusel-fraser af bop og soul af begrænset interesse. Derfor blotter han sig på disse trioplader, hvor han som hovedsolist må bære så meget selv. På nærværende cd, et samarbejde med to gamle rotter i faget - svenske Palle Danielsson (bas) og franske Daniel Humair (trommer) - kommer han til kort i Ellingtons banale "Limbo Jazz" (med mindelse om Sonny Rollins' "Sct. Thomas"). Og hans vildskab i den sønderspillede men her ikke ueffent energiske "Mack the Knife" er ikke radikal nok. Man venter forgæves på, at musikken skal lette, tale, pirke, pirre.

Koppel/Danielsson/Humair: Paris Abstractions (Cowbell Music)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her