Nyhed
Læsetid: 1 min.

Andrukhovitj får vigtig europæisk pris

Kultur
2. marts 2006

Den ukrainske forfatter, essayist og oversætter Jurij Andrukhovitj får årets pris for 'Europæisk forståelse', der hvert år bliver uddelt i forbindelse med bogmessen i Leipzig i marts.

Prisen har til formål at honorere personligheder, der i deres bøger har slået et slag for europæisk forståelse. Andrukhovitj er nok den ukrainske forfatter, der er bedst kendt i udlandet. Han engagerede sig stærkt i den orange revolution og skrev blandt andet til Information reportager fra de hektiske dage i Kiev. Prisen der er på 15.000 euro er blevet uddelt siden 1994 og har en lang række meget prominente navne på listen: Ryszard Kapucinski, Péter Nádas, Aleksander Tisma, Imre Kertész, Eric Hobsbawn, Claudio Magris og sidste år Slavenka Drakulic.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her