Læsetid: 1 min.

Domstol stopper kanibalfilm

Kultur
4. marts 2006

Den såkaldte 'kannibal fra Rotenburg', Armin Meiwes, vandt i går en juridisk sejr, da en tysk domstol nedlagde fogedforbud mod den tysk-amerikanske film Rohtenburg, som skulle have fået tysk premiere næste torsdag.

Den 44-årige Meiwes blev i 2004 under gigantisk medieopmærksomhed idømt otte og et halvt års fængsel for manddrab efter at have erkendt, at han i marts 2001 på sin gård i Rotenburg i Hessen dræbte og delvist fortærede en ingeniør fra Berlin, som ifølge Meiwes selv bad om at blive spist. Dommerne ved landsretten i Kassel gav i går Meiwes medhold i, at hans personlighedsrettigheder vejer tungere end den kunstneriske frihed.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her