Læsetid: 0 min.

Europæisk forståelse?

18. marts 2006

I forbindelse med åbningen af bogmessen i Leipzig blev den anerkendte europæiske pris for 'Europäische Verständigung' tildelt den ukrainske forfatter Jurij An-drukhovitj. Andrukhovitj, der er blevet meget populær i Tyskland, brugte sin takketale til et hårdt og direkte angreb på EU-kommissær for Udvidelse, Günter Verheugen, der ikke gerne ser Ukraine optaget i EU. "Den europæiske forståelse har ikke fundet sted," konstaterer forfatteren bittert og appellerer endnu en gang til landene i EU om vores hjælp til "dette fordømte land".

I slutningen af 2004, i de fantastiske øjeblikke efter den orange revolution blev Andrukhovitj inviteret til at tale til Europaparlamentarikerne i Strassbourg. Kernen i hans budskab var at bede det europæiske fællesskab om at hjælpe Ukraine med at hjælpe sig selv.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu