Læsetid: 1 min.

GAMLE NYHEDER

Kultur
30. marts 2006

Ansete svenske blade har beskæftiget sig med den danske presses situation under typografstrejken. I en ledende artikel, 'Plikten att utkomma', skriver Eskiltuna-Kuriren saaledes: Den store Berlingske Tidende erklærede i lørdags sørgmodigt, at 'fra nu af blev der tavshed', men det lille Information sørgede for, at dette ikke kom til at passe og har dermed, som i krigens aar, forsvaret, ikke pressens ret, men pressens pligt til at tale. Det hører med i billedet, hedder det senere, at nødavisen selv fra et fagligt synspunkt er fuldt legal. Ikke desto mindre har man paa forskellig maade forsøgt at stikke kæppe i hjulet for den politisk uafhængige avis. Dagens Nyheter kommenterer kort og fyndigt: 'Utkommer gör förstås den oavhängiga Information, det gamla motståndsbladet'.

Information, den 30. marts 1956

Færre biler på vejene og bedre kørselsøkonomi

Trafikken på de danske veje er faldende. I en kvartalsrapport fra Vejdirektoratet oplyses det, at trafikken fra februar 1980 til januar 1981 er faldet med 5,8 pct. i forhold til de foregående 12 måneder.(...) Vejdirektoratets undersøgelse viser, at danske bilister kører med en mere jævn hastighed end tidligere med færre benzinkrævende overhalinger.

Information, den 30. marts 1981

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her