Læsetid: 1 min.

Gensyn med Brideshead

31. marts 2006

Hvis man skal finde en udenlandsk tv-serie, der har de samme kvaliteter som Matador, og som ligeledes både er en personlig beretning, familiekrønike og skildring af en turbulent tid i historien, så må det være den formidable Gensyn med Brideshead (1981). Serien, der er baseret på en bog af Evelyn Waugh, er skrevet af John Mortimer og instrueret af Charles Sturridge og Michael Lindsay-Hogg, er en af få kandidater til titlen som den bedste dramaserie nogensinde. Personligt får jeg stadig en sugende fornemmelse af at træde ind i en svunden verden, når jeg sammen med Jeremy Irons, der har hovedrollen som Charles Ryder, i begyndelsen opdager, at det gamle gods, hvortil hans regiment i slutningen af Anden Verdenskrig flyttes, tilhører ungdomsvennen Sebastian Flytes familie. Sammen med Charles rejser vi tilbage i tiden til dengang i 20'erne, hvor han som ung studerende i Oxford mødte den excentriske og spændende Sebastian (Anthony Andrews), der var født ind i en af de rigeste, mest indflydelsesrige og sandelig også mest dysfunktionelle familier i England. Gensyn med Brideshead fortæller Charles og Sebastians historier, men den bredes dygtigt ud til også at handle også om et land og et system under forandring. Der er fremragende skuespil over hele linjen - og teknisk og visuelt holder serien et meget højt niveau. Matador og Gensyn med Brideshead er produceret stort set samtidig og begge udtryk for kvalitetsmæssige ambitioner, som man desværre ikke har i tv-branchen længere.

Gensyn med Brideshead. Instruktion: Michael Lindsay-Hogg og Charles Sturridge. Region 2. SF-Film

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu