Læsetid: 1 min.

Jorden set fra himlen

17. marts 2006

En udstilling af fotografen Yann Arthus-Bertrands storslåede billeder af kloden og den menneskelige eksistens set fra fugleperspektiv har i de senere år turneret rundt til verdens storbyer, herunder København (til den 2. april i det tidligere Daells Varehus). Parallelt hermed har instruktøren Renaud Delourme skabt en film med afsæt i fotografierne, et timelangt lysbilledshow tilsat en lydside bestående af verdensmusik, dramatiserende lydeffekter og en dialog mellem en voksen og barn, som fra hver deres synsvinkel sætter ord på Arthus-Bertrands blanding af livsfascination og bekymring for jordens tilstand. Lyd og musik løfter sine steder billederne op til en oplevelse, der kan siges at rumme en ekstra dimension i forhold til udstillingen. Mens man desværre hverken bliver klogere eller på anden måde beriget i væsentlig grad af speakteksten, der vil favne alt, men aldrig for alvor bliver andet end en økopoetisk undskyldning for at fremvise de i sandhed bjergtagende motiver.

Jorden set fra himlen. Instruktion: Renaud Delourme. Fransk (Vester VovVov, Kbh., Café Biografen, Odense, Øst for Paradis, Århus, Biffen, Ålborg)

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu