Læsetid: 1 min.

Kongelig opera fyrer instruktør

8. marts 2006

Operasanger, instruktør og iscenesætter Mikael Melby er blevet afskediget efter 35 år på Det Kongelige Teater. Det skriver Politiken tirsdag.

Mikael Melbye stod sidste år bag opsætningen af Giuseppe Verdis forestilling Aida, der åbnede Operaen i København og har tidligere stået bag andre store forestillinger som La Boheme, Trubaduren og Turandot.

"Man har besluttet, at man ikke vil forlænge min kontrakt. Det kom bag på mig, for min belægningsprocent er en af de højeste overhovedet, og det er svært at forlade et sted, som optager en så stor del af mit hjerte. Men man følte, at jeg fyldte for meget i repertoiret," siger Mikael Melby.

Operachef på Det Kongelige Teater Kasper Bech Holten bekræfter, at den mangeårige medarbejder er blevet sendt på tvungen orlov. Men situationen er ikke så dramatisk, som den lyder, indvender han.

"Jeg har sagt til Mikael, at i forbindelse med, at hans kontrakt udløber, så har jeg valgt at give ham et lille åndehul. Det er ikke en kritik af Mikaels arbejde, men han har lavet 11 forestillinger i træk, og det er på tide med variation", siger Kasper Bech Holten til Politiken.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu