Nyhed
Læsetid: 1 min.

De måske egnede fædre

Kultur
30. marts 2006

Debatten om Peter Høegs forfatterposition i romanen De måske egnede er igen blusset op i forbindelse med Poul Behrendts bog Dobbeltkontrakten, der udkom i sidste uge. Men ikke kun forfatterpositionen er speciel, påpeger mag. art. Elisabeth Møller Jensen i Kvinfos nettidsskrift Forum for køn og kultur. Romanen beskriver også et faderskab, hvor barnet er identitetsgivende, men hvor egen barndom står i vejen. "Fortælleren er tydeligvis stadigvæk i forhold til 'barnet og kvinden' barnet Peter, hvis historie han fortæller. Han er aldrig blevet voksen og autoritet, han er aldrig blevet far til barnet, men... i forholdet til kvinden er han stadigvæk at ligne med en forældreløs, der misunder barnet dets mor", skriver hun i 1994 i Expressen, men nu offentliggøres for første gang på dansk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her