Læsetid: 1 min.

Motians frodige have

Kultur
6. marts 2006

Trommeslageren Paul Motians gruppe med to (her: tre) guitarer og to saxofoner i en slags stereo-konstellation (gruppen hed før Electric Bebop Band) har eksisteret i 15 år med skiftende musikere. På hans nye plade, Garden of Eden, får vi musik, der opleves indtrængende og intens på en afdæmpet og dog uforudsigeligt voksende facon. Typisk Motian. Og meget personligt. Blandt det særlig vellykkede er fortolkningen af Mingus' dystert smukke "Goodbye Pork Pie Hat", men også flere af Motians egne ting lever og ånder i dén grad musikalsk. Og så får vi langt om længe dokumenteret danske Jakob Bro (guitar) som medlem af gruppen. Han indgår smukt i helheden sammen med Steve Cardenas og Ben Monder (guitar), Chris Cheek og Tony Malaby (saxofoner) samt Jerome Harris (bas) og Motian selv (trommer). Musikken er indbydende med sin syngende melodik. Drilsk ved den underforståede, snublende puls, der kendetegner Motians uortodokse trommespil. Fuld af liv med de polyfone broderier og improvisationer, der kribler lavt og højt i Motians frodige have.

Paul Motian Band: Garden of Eden (ECM)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her