Læsetid: 1 min.

Spilledåsens genkomst

27. marts 2006

Netop som musikken med mp3-filen er blevet gjort immateriel og fnugfri, ankommer The Buddha Machine. En billig plastikspilledåse med en dårlig højtaler, en volumenknap, en omskifter, et hovedtelefon og et strømstik.

Duoen FM3's seneste udgivelse rummer ni forskellige loops, der principielt kan køre for tid og evighed og spænder fra bløde lydskyer over smukke klaverstykker til en enkelt skarptandet synthmelodi. Mindelser om både Biosphere og tidlig Aphex Twin. Flere decideret fremragende skæringer, et par konventionelle. Form og indhold i et nyt intrigerende samspil, for Christiaan Virant og Zhang Jian gennemfører ambient-ideen om musik som parfumering af omgivelserne med radikal og tankevækkende konsekvens. Med The Buddha Machine her kan man sprede lydligt velbehag hvor som helst, hurtigt hive sin egen beroligende, om end skrattende lydkulisse over hovedet. En charmerende musikalsk håndgribelighed og en lo-fi-lise for stressaber.

FM3: The Buddha Machine (Staalplaat/specialimport) www.staalplaat.com

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu