Læsetid: 1 min.

Svensk politi vil afhøre nyt vidne i Palme-sag

Kultur
1. marts 2006

Her 20 år efter mordet på den daværende svenske statsminister Olof Palme vil det svenske rigspoliti afhøre en ny person i sagen.

Det sker efter, at den svenske dokumentarfilm Jeg så mordet på Olof Palme, som er produceret af SVT, og som blev vist på svensk tv i søndags og på dansk tv mandag, kommer med nye oplysninger i sagen.

Til avisen Dagens Nyheter siger lederen af rigspolitiets såkaldte Palme-gruppe, Stig Edqvist, at han vil indkalde Roger Östlund til afhøring, efter at han i dokumentarfilmen fortæller, at mordet på Palme var en fejltagelse. Östlund er en bekendt af Christer Pettersson, der først blev dømt for drabet i byretten, men senere frikendt i landsretten. Pettersson døde i 2004 af alvorligt kraniebrud.

I dokumentarfilmen siger Östlund, at det var Pettersson, der affyrede pistolen, men at kuglen var tiltænkt den i offentligheden ukendte Sigge Cedergren, som havde en udestående narkogæld i den stockholmske underverden.ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her