Læsetid: 1 min.

GAMLE NYHEDER

Drømme-broer
Kultur
27. april 2006

Saaledes som Danmarks økonomiske forhold arter sig i disse aar, vil det være lige saa urimeligt at investere milliardbeløb i Storebæltsbro eller Øresundsbro paa bekostning af nødvendige investeringer i vort produktionsliv, som det vil være at anvende milliardbeløb til gennemførelse af en folkepensionering paa bekostning af vigtige sociale forbedringer. Argumentet kan vel ikke virke synderligt overbevisende paa de politikere og partier, der forbereder sig paa at gennemføre en folkepension, men disse mennesker synes hinsides al økonomisk fornuft og er aabenbart ikke til at raabe op med saglige argumenter. Havde de været modtagelige for lidt sund fornuft, ville de forlængst have indset det nationaløkonomisk hasarderede i deres planer, og de ville i saa fald ogsaa være modne nok til at forstaa, at landbrugets og industriens haardt tiltrængte investeringer maa komme før nye broforetagender.

Information, den 27. april 1956

Modersmål-Selskabet gør firserne til samtalens årti

En samtale, der bygger på ligeværdighed, er ikke alene af uvurderlig menneskelig værdi. Den vil også kunne bidrage til at nedbryde sprogbarrierer til gavn for vort folkestyre. Det bør være en selvfølge, at man fra centralt hold fremmer brugen af dansk sprog og produktionen af danske sange, dansk børnelitteratur og så videre, sagde selskabets formand Poul Hansen, Vordingborg, søndag i sin beretning på årsmødet. (...)

Information, den 27. april 1981

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her