Læsetid: 1 min.

Gratisavis truer lokalmedier

Kultur
28. april 2006

Flere end fem lokale og regionale aviser vil dø, når islandske Dagsbrún lancerer sin gratisavis i Danmark. Det vurderer en tidligere chef for et af de lokale kriseblade, Århus Stiftstidende, i følge Børsen. Den islandske mediekoncern vil lave regionale udgaver af den husstandsomdelte avis, og den konkurrence vil flere lokalaviser ikke kunne klare, siger Erik Frodelund til Børsen. Frodelund var indtil for et år siden adm. direktør og chefredaktør på Århus Stiftstidende. Ud over sin forhenværende arbejdsplads peger Frodelund ifølge Børsen på Fyens Stiftstidende, Nordjyske Stiftstidende og JydskeVestkysten som medier, der vil blive hårdt ramt af gratisavisen, som endnu ikke har noget navn. Erik Frodelund mener, avisernes eneste modtræk er selv at blive gratis, hvis ikke opkomlingen skal løbe med alle annoncekronerne. Frodelund gætter på, at den nye gratisavis vil betyde en øget fokusering på de store byer i nyhedsbilledet, mens man i mindre kommuner må nøjes med ugeaviser.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her