Nyhed
Læsetid: 1 min.

Ny bog om Muhammed-krisen

Kultur
27. april 2006

To undersøgende journalister - Kim Hundevadt og John Hansen - sætter med bogen Provoen og profeten - Muhammedkrisen bag kulisserne fokus på Danmarks største udenrigspolitiske krise siden Anden Verdenskrig.

De har som journalister på Morgenavisen Jyllands-Posten oplevet det dramatiske forløb indefra - og de fortæller for første gang historien om, hvad der egentlig skete - og hvorfor. De to forfattere kaster lys over nye politiske skel og overraskende alliancer som følge af sagen - og sætter hele debatten i et nuanceret perspektiv. Og giver samtidig et bud på, hvordan vi kommer videre.

Hvilken rolle spillede Morgenavisen Jyllands-Posten, Anders Fogh Rasmussen, oppositionen, de danske imamer, de arabiske regeringer og de radikale islamister i Mellemøsten? Og hvad lå der egentlig bag beslutningen om at bede danske tegnere tegne profeten Muhammed "som du ser ham"?

John Hansen og Kim Hundevadt har skrevet en medrivende og overraskende fortælling, der går meget længere end blot at samle artikler og udsagn sammen. Bogen indeholder afgørende nyt, selv for alle, der troede, at de vidste det meste - og den giver for første gang muligheden for at være med helt fra start, fra dét redaktionsmøde, hvor ideen om tegningerne blev født. Bogen udkommer den 16. maj.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her